“Викенд спорта” 2021

На куглани Лауш 15. септембра је одржан XВИ међународни турнир у куглању за слијепа и слабовида лица а у оквиру спортске манифестације „Викенд спорта“ 2021 која је проглашена манифестацијом од интереса за град, те одлуком Скупштине подржана са 2.850,00 КМ. На такмичењу је учествовало пет екипа из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине са тридесет играча у мушкој и женској конкуренцији. Поред Градске управе града Бања Лука реализацију догађаја је још подржало Министарство породице, омладине и спорта Владе Републике Српске. У присуству такмичара и колеге Дејана Травара догађај је свечано отворила и пригодним ријечима се обратила савјетница градоначелника града Бања Лука Мирна Савић Бањац.

Екипни побједници су куглаши куглашког клуба ШУС „Свијетлост“ из Осијека а од бањалучана појединачно су се истакли Радомир Радановић и Ханка Чалдаревић као прваци у категорији потпуно слијепих такмичара.

Гости су у слободно вријеме посјетили културно-историјске садржаје и угоститељске објекте града, тако да овај спортски догађај има и своју туристичку ноту.

 

Comments are closed.