Одржан 7. традиционални шаховски сусрет Савеза слијепих Републике Српске и Савеза слепих Србије

Дана 19. маја је одржан традиционални пријатељски шаховски сусрет репрезентација Савеза слепих Србије и Савеза слијепих РС. Национални спортски савез слепих и слабовидих Србије био је домаћин и организатор овог сусрета. Током преподнева приређена је посјета манастиру Раковица у којем су презентовани културно историјски објекти и извршен обилазак споменика Патријарха Павла. У поподневним часовима на отварању меча присуствовали су Петар Врањковић предсједник НСССиС , Бранко Сузић и секретар ССС Јелена Стојановић која је отворила такмичење. Испред ССРС предсједник је уручио поклон домаћину, а ради се о урамљеном ручно извезеном Змијањском везу. Домаћини су за госте приредили свечану вечеру и дружење уз пјесму и пратњу хармоникаша.

Шесточлану екипу ССРС сачињавали су: Момир Ашоња, Душан Бабић, Зоран Шешлија, Љубинко Ребић, Радомир Радановић и Мирослав Мандић. Екипа Србије је побједила резултатом 3,5:2,5. Душан Бабић је освојио један, а Ашоња Момир, Зоран Шешлија и Њубинко Ребић по пола поена.

Традиционални сусрет шахиста Србије и Српске одржан је по седми пут, а осми сусрет ће бити одржан наредне године у Републици Српској.

Comments are closed.