Održan 7. tradicionalni šahovski susret Saveza slijepih Republike Srpske i Saveza slepih Srbije

Dana 19. maja je održan tradicionalni prijateljski šahovski susret reprezentacija Saveza slepih Srbije i Saveza slijepih RS. Nacionalni sportski savez slepih i slabovidih Srbije bio je domaćin i organizator ovog susreta. Tokom prepodneva priređena je posjeta manastiru Rakovica u kojem su prezentovani kulturno istorijski objekti i izvršen obilazak spomenika Patrijarha Pavla. U popodnevnim časovima na otvaranju meča prisustvovali su Petar Vranjković predsjednik NSSSiS , Branko Suzić i sekretar SSS Jelena Stojanović koja je otvorila takmičenje. Ispred SSRS predsjednik je uručio poklon domaćinu, a radi se o uramljenom ručno izvezenom Zmijanjskom vezu. Domaćini su za goste priredili svečanu večeru i druženje uz pjesmu i pratnju harmonikaša.

Šestočlanu ekipu SSRS sačinjavali su: Momir Ašonja, Dušan Babić, Zoran Šešlija, LJubinko Rebić, Radomir Radanović i Miroslav Mandić. Ekipa Srbije je pobjedila rezultatom 3,5:2,5. Dušan Babić je osvojio jedan, a Ašonja Momir, Zoran Šešlija i NJubinko Rebić po pola poena.

Tradicionalni susret šahista Srbije i Srpske održan je po sedmi put, a osmi susret će biti održan naredne godine u Republici Srpskoj.

Comments are closed.