“Vikend sporta” 2021

Na kuglani Lauš 15. septembra je održan XVI međunarodni turnir u kuglanju za slijepa i slabovida lica a u okviru sportske manifestacije „Vikend sporta“ 2021 koja je proglašena manifestacijom od interesa za grad, te odlukom Skupštine podržana sa 2.850,00 KM. Na takmičenju je učestvovalo pet ekipa iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine sa trideset igrača u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pored Gradske uprave grada Banja Luka realizaciju događaja je još podržalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske. U prisustvu takmičara i kolege Dejana Travara događaj je svečano otvorila i prigodnim riječima se obratila savjetnica gradonačelnika grada Banja Luka Mirna Savić Banjac.

Ekipni pobjednici su kuglaši kuglaškog kluba ŠUS „Svijetlost“ iz Osijeka a od banjalučana pojedinačno su se istakli Radomir Radanović i Hanka Čaldarević kao prvaci u kategoriji potpuno slijepih takmičara.

Gosti su u slobodno vrijeme posjetili kulturno-istorijske sadržaje i ugostiteljske objekte grada, tako da ovaj sportski događaj ima i svoju turističku notu.

Comments are closed.